Perheemme

Olemme kolme henkinen perhe täältä Etelä-Suomesta, Pöytyältä. Perheeseemme kuuluu mieheni Lassin lisäksi poikamme Nico (s. 2001).

Tutustuimme alaskanmalamuuttiin rotuna keväällä 2005 ja pian meille saapuikin ensimmäinen malamuuttimme jo edesmennyt Romeo Imatralta. Kiinnostus rotuun kasvoi ja lauma onkin kasvanut tasaista tahtia. Olemme tuoneet myös tuontikoiria Suomeen Italiasta, Tanskasta ja Ruotsista sekä ostaneet aikuisen Suomessa asuvan Ukrainan tuonnin. Tällä hetkellä kotona asustaa 16 malamuuttia. Sijoituskoiria on 2.

Koirien kanssa harrastaminen kuuluu pääasiassa minulle. Isännällä kiinnostuksen kohteena on taas vanhat autot. Liikun koiriemme kanssa monipuolisesti. Liikuntaa on lenkkeilystä vedättämiseen. Liikumme paljon luonnossa. Myös näyttelyissä tulee jonkin verran käytyä.

Kiinnostus kasvattamiseen heräsi pikku hiljaa. Keväällä 2007 kävin Suomen Kennelliiton järjestämän kasvattajakurssin ja anoin kennelnimeä. Kennelnimi vahvistettiin kevät-talvella 2008. Ensimmäinen pentueemme Max-pentue syntyi meille toukokuussa 2008.

Alaskanmalamuutti on raskaan kuorman vetokoira. Minulle on tärkeää, että alaskanmalamuutti tulee säilyttää työskentelevänä vetokoirana. Siksi pentueen vanhemmat valitaankin huolella. Työskentelyominaisuuden lisäksi kiinnitän huomiota terveyteen, luonteeseen ja rakenteeseen. Tavoitteenani on kasvattaa laadukkaita pentueita jotka sopivat niin näyttöön, käyttöön ja kotikoiriksi. Kasvatan vain pentueita joiden uskon vievät rotua eteenpäin. Jokainen koira on jalostuskoirana vain juuri niin hyvä kuin sen jälkeläiset osoittavat sen olevan.

Olen alaskanlamuutti yhdistys ALMA ry:n, sekä Suomen kennelliiton jäsen.

Jos kiinnostus rotua, koiriamme tai pentueitamme kohtaan heräsi niin minuun voi aina ottaa yhteyttä niin soittamalla kuin sähköpostitse. Myös näyttelyissä voi rohkeasti tarttua hihaani ja kysellä koirista tai rodusta.